02/01/2019 02/01/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προϊσταμένου του εορτάζοντος Μητροπολίτη Κωνσταντίας...
02 Ιανουαρίου, 2019 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2019 - 14:22

Ονομαστήρια του Μητρ. Κωνσταντίας κ. Βασιλείου

Διαδώστε:
Ονομαστήρια του Μητρ. Κωνσταντίας κ. Βασιλείου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προϊσταμένου του εορτάζοντος Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Παρέστησαν οι αρχές του τόπου, βουλευτές εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων καθώς και πλήθος κόσμου. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η Δοξολογία της πρώτης του Έτους.

Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως όπου έγινε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας από τον Πανιερώτατο ο οποίος δέχθηκε στη συνέχεια τις ευχές του ιερού κλήρου, των επισήμων, των αρχών της περιοχής και του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων