28/01/2019 28/01/2019 Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί αυτές τις μέρες 80μελής όμιλος προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου υπό την ηγεσία του πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αυγουστίνου Κκαρά. Σήμερα Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, οι προσκυνητές εκκλησιάστηκαν στον...
28 Ιανουαρίου, 2019 - 9:29

Προσκυνητές από την Ι.Μ. Κωνσταντίας στο Οικ. Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Προσκυνητές από την Ι.Μ. Κωνσταντίας στο Οικ. Πατριαρχείο

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί αυτές τις μέρες 80μελής όμιλος προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου υπό την ηγεσία του πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αυγουστίνου Κκαρά.

Σήμερα Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, οι προσκυνητές εκκλησιάστηκαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε από το Παραθρόνιο η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος

Σύμφωνα με το Τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στον θρόνο τίθεται τιμητικώς η εικόνα του ιερού Χρυσοστόμου. Επίσης, δίπλα στην εικόνα τοποθετείται ποιμαντορική ράβδος.

Οι ιερείς και οι διάκονοι που πρόκειται να λειτουργήσουν “λαμβάνουν καιρό” όχι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά από την ιερά εικόνα του Αγίου, ο οποίος παραμένει πάντοτε ζωντανός στη μνήμη της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος καλωσόρισε τον όμιλο των προσκυνητών από την μεγαλόνησο και αναφέρθηκε με λόγους εκτιμήσεως και αγάπης στα πρόσωπα του προκαθημένου αυτής Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων