07/08/2022 07/08/2022 Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 26ο μνημόσυνο των εθνομαρτύρων ηρώων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν άναδρα τον Αύγουστο του 1996 κατά την διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης στο οδόφραγμα Δερύνειας. Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, παρουσία των...
07 Αυγούστου, 2022 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 - 15:08

26 χρόνια από τη θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Διαδώστε:
26 χρόνια από τη θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 26ο μνημόσυνο των εθνομαρτύρων ηρώων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν άναδρα τον Αύγουστο του 1996 κατά την διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, παρουσία των οικογενειών των ηρωομαρτύρων, των τοπικών αρχών κ.α.. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υποστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανδρεία και το ηθικό μεγαλείο των δυο παλλικαριών οι οποίοι γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν με τη λευτεριά, ασυμβίβαστοι με τη σκλαβιά, ασυμφιλίωτοι με την ιδέα της μοιρασμένης μας πατρίδας και τελικά έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας και πήγαν να συναντήσουν τις ψυχές των υπολοίπων Ελλήνων που θυσιάστηκαν για να ζουν ελεύθεροι οι Έλληνες».

Στο μνημόσυνο παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι οι οικογένειες των ηρώων, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου, βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς. Στεφάνια κατέθεσαν φορείς και οργανώσεις της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε τρισάγιο στο κοιμητήριο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των δύο ηρώων, ενώ τα μέλη της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού είχαν καταθέσει νωρίτερα στεφάνι στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων