10/12/2021 10/12/2021 Μια ακόμα διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Εισηγητής ήταν, ο Καθηγητής Σταύρος Σ. Φωτίου του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του θεσμού του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Στην ομιλία του ο κ....
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 10:58

“Αγωγή Ζωής”: Ακόμη μια διάλεξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου

Διαδώστε:
“Αγωγή Ζωής”: Ακόμη μια διάλεξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου

Μια ακόμα διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Εισηγητής ήταν, ο Καθηγητής Σταύρος Σ. Φωτίου του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του θεσμού του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

Στην ομιλία του ο κ. Φωτίου υπό τον τίτλο «Αγωγή Ζωής», αναφέρθηκε αδρομερώς στην αγωγή του ανθρώπου, η οποία ξεκινά από τη στιγμή της σύλληψις του εμβρύου, μιας νέας ανθρώπινης ζωής.

Το παιδί με βάση τα παραδείγματα και το πρότυπο των γονέων αρχικά, λαμβάνει τα προαπαιτούμενα εχέγγυα που θα τον ωριμάσουν ψυχοσωματικά και θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του ούτως ώστε να μπορεί μόνος του να λαμβάνει τις διάφορες αποφάσεις.

Στη συνέχεια επιπλέον ενδογενείς και άλλοι παράγοντες θα συντείνουν στο άνοιγμα προς όλους, μειώνοντας τον εγωκεντρισμό του και δείχνοντας την οδό της αλληλοκατανόησης και της υγιειούς σχέσης μεταξύ των ανθρώπων.

Στην διάλεξη παρευρέθηκε και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος αλλά και άλλοι φίλοι του θεσμού που διανύει ήδη τον 11ο κύκλο λειτουργίας του σε συνεργασία με το υπουργείο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων