03/11/2022 03/11/2022 Περιβεβλημένος τον εόρτιο στολισμό επί τη ιερά μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο ομώνυμος Μητροπολιτικός ναός Παραλιμνίου, υποδέχθηκε το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2022, τους πιστούς οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν «τον νοερό αδάμαντα της καρτερίας και στρατιώτη στερρόν» και πολιούχο Άγιο. Προεξάρχων των ιερών ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος...
03 Νοεμβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 20:14

Αμμόχωστος: Με την πρέπουσα τιμή η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Παραλίμνι

Διαδώστε:
Αμμόχωστος: Με την πρέπουσα τιμή η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Παραλίμνι

Περιβεβλημένος τον εόρτιο στολισμό επί τη ιερά μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο ομώνυμος Μητροπολιτικός ναός Παραλιμνίου, υποδέχθηκε το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2022, τους πιστούς οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν «τον νοερό αδάμαντα της καρτερίας και στρατιώτη στερρόν» και πολιούχο Άγιο.

Προεξάρχων των ιερών ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, λόγιος Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο βίο του Αγίου και στο πνευματικό νόημα της εορτής.

Ευχαρίστησε επίσης τον οικείο ποιμενάρχη Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο για την ευγενή πρόσκληση να προστεί της φετινής πανήγυρης.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, ο ιερατικώς προϊστάμενος Πρωτ. Ηρακλείδιος Ξιούρος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωσήφ προσφέροντάς του ως ενθύμιο και ένδειξη αγάπης και εκτίμησης ένα αρχιερατικό Εγκόλπιο με το εικόνισμα του Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου γύρω από το ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων