14/06/2022 14/06/2022 Το έθιμο του Τίμιου Σταυρού, αναβίωσαν στην Αγία Τριάδα. Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο πιστός και ευσεβής λαός συγκεντρώθηκε στην παραλία του Παραλιμνίου.  Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου και άλλοι τοπικοί παράγοντες , όπως ορίζει παλαιό τοπικό παραδοσιακό έθιμο της περιοχής, κατέδυσαν τον τίμιο Σταυρό στα νερά της πόλεως...
14 Ιουνίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 10:26

Αναβίωσε το έθιμο του Τιμίου Σταυρού στο Παραλίμνι

Διαδώστε:
Αναβίωσε το έθιμο του Τιμίου Σταυρού στο Παραλίμνι

Το έθιμο του Τίμιου Σταυρού, αναβίωσαν στην Αγία Τριάδα. Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο πιστός και ευσεβής λαός συγκεντρώθηκε στην παραλία του Παραλιμνίου. 

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου και άλλοι τοπικοί παράγοντες , όπως ορίζει παλαιό τοπικό παραδοσιακό έθιμο της περιοχής, κατέδυσαν τον τίμιο Σταυρό στα νερά της πόλεως του Παραλιμνίου. Αρκετά ήταν τα παιδιά τα οποία βούτηξαν για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

Απευθυνόμενος στους παρισταμένους ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, ευχήθηκε «ο σημερινός αγιασμός των υδάτων, να βρει ο τόπος μας το δρόμο του προς την πρόοδο και την ειρήνη και ν’ απαλλαγούμε από όλα τα δεινά τα οποία ταλαιπωρούν τον κόσμο σήμερα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων