21/07/2023 21/07/2023 Τον άγιο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, εόρτασε φέτος ο ευσεβής λαός στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Η μνήμη του, την τελευταία πεντηκονταετία σχεδόν, συνδέεται με τη θλιβερή και μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής, γεγονός που προκαλεί θλίψη και πόνο, τον οποίο συναντά κανείς ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Εκατοντάδες πιστοί, ντόπιοι και ξένοι, άνθρωποι κάθε...
21 Ιουλίου, 2023 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 - 11:25

Ανηφόρισαν και φέτος τα 150+ σκαλοπάτια στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά

Διαδώστε:
Ανηφόρισαν και φέτος τα 150+ σκαλοπάτια στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά

Τον άγιο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, εόρτασε φέτος ο ευσεβής λαός στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Η μνήμη του, την τελευταία πεντηκονταετία σχεδόν, συνδέεται με τη θλιβερή και μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής, γεγονός που προκαλεί θλίψη και πόνο, τον οποίο συναντά κανείς ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Εκατοντάδες πιστοί, ντόπιοι και ξένοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, παιδιά, νέοι, ενήλικες, παππούδες και γιαγιάδες, ξεριζωμένοι πρόσφυγες, αναμένεται ν’ ανηφορίσουν προς το γραφικό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα, ν’ ανάψουν ένα κερί και να εναποθέσουν στον άγιο τα αιτήματά τους.

Της εσπερινής ακολουθίας, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από το ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων