18/02/2024 18/02/2024 Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 18ης Φεβρουαρίου 2024, η Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο και πλησιφαή ναό των Αγίων Πάντων στην ακριτική Δερύνεια ενώπιον του σκηνώματος του μεταστάντος πολιού Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κωνσταντίνου. Τον προεξάρχοντα Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο πλαισίωσαν ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας...
18 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2024 - 12:02

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Κωνσταντίνου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Κωνσταντίνου

Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 18ης Φεβρουαρίου 2024, η Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο και πλησιφαή ναό των Αγίων Πάντων στην ακριτική Δερύνεια ενώπιον του σκηνώματος του μεταστάντος πολιού Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κωνσταντίνου.

Τον προεξάρχοντα Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο πλαισίωσαν ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο Πρωτοπρ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ιερεύς τώρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ατλάντας Αμερικής, ο ιερατικώς προϊστάμενος Οικονόμος Ανδρέας Κυριάκου και οι διάκονοι της Μητροπόλεως Ιωάννης και Θεοφάνης.

Δείτε σε επανάληψη τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία:

Στο θεολογικό του λόγο ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη ευαγγελική περικοπή όπου περιγράφεται η συνάντηση του Ιησού Χριστού με τη Χαναναία Γυναίκα.

Η Eξόδιος Aκολουθί του μακαριστού Αρχιμανδρίτη θα τελεστεί στις 1:00 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας.

Της Θείας Λειτουργίας και της Εξοδίου ακολουθίας θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων