24/03/2020 24/03/2020 Παραμονή της Εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, 24 Μαρτίου 2020, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός με λιγοστούς πιστούς. Πριν την λήξη της προθεσμίας του διατάγματος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η ώρα 6:00μ.μ. της απαγόρευσης των μετακινήσεων, έγινε η περιφορά στους κεντρικούς δρόμους αυθόρμητα από τους Ιερείς του Μητροπολιτικού...
24 Μαρτίου, 2020 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2020 - 21:33

Αυθόρμητη λιτάνευση για την παύση της πανδημίας

Διαδώστε:
Αυθόρμητη λιτάνευση για την παύση της πανδημίας

Παραμονή της Εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, 24 Μαρτίου 2020, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός με λιγοστούς πιστούς.

Πριν την λήξη της προθεσμίας του διατάγματος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η ώρα 6:00μ.μ. της απαγόρευσης των μετακινήσεων, έγινε η περιφορά στους κεντρικούς δρόμους αυθόρμητα από τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού. Λιτανεύτηκαν ο Τίμιος Σταυρός, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεοφύτου, η Εικόνα του Ευαγγελισμού, τριών εικόνων της Παναγίας και η Εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπάιοφόρου.

Μετά από 100 χρόνια βγήκε από την Αρχαία Εκκλησία της Αγίας Άννας όπου φυλάσσεται η θαυματουργή Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου η τελευταία φορά που βγήκε από τον Ναό ήταν όταν υπήρχαν επιδημίες στην Κύπρο ή ανομβρίες.

Η εικόνα αυτή μεταφέροταν από τους ιερείς και τους Πιστούς μέχρι το δάσος της Αγίας Νάπας (το σημερινό κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας -Ξυλοφάγου) για να σταματήσουν οι επιδημίες και οι ανομβρίες.

Από αύριο όλες οι ακολουθίες θα τελούνται στον Ναό κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων