28/04/2019 28/04/2019 Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην καρδιά του Παραλιμνίου, αλλά και με την καθιερωμένη υπόκρουση βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Το Αναστάσιμο Φως έφθασε γύρω στις 8:30μ.μ το βράδυ με την συνοδεία μοτοσυκλετιστών, μελών της ομάδας Varadero & friends Famagusta Cyprus, η οποία και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά...
28 Απριλίου, 2019 - 9:37

Αύτη η κλητή και αγία ημέρα…η μια των Σαββάτων

Διαδώστε:
Αύτη η κλητή και αγία ημέρα…η μια των Σαββάτων

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην καρδιά του Παραλιμνίου, αλλά και με την καθιερωμένη υπόκρουση βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Το Αναστάσιμο Φως έφθασε γύρω στις 8:30μ.μ το βράδυ με την συνοδεία μοτοσυκλετιστών, μελών της ομάδας Varadero & friends Famagusta Cyprus, η οποία και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά έχει αναλάβει τη διανομή του στην επαρχία μας, ενώ στις 11 το βράδυ άρχισε η ιερά ακολουθία, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην παρουσία δεκάδων πιστών.

Όταν ο Πανιερώτατος έψαλε το “Δεύτε λάβετε Φως” όλοι άναψαν τις πασχαλινές λαμπάδες και τα κεριά με το Αναστάσιμο Φως και αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή προς το προαύλιο του ναού όπου εκεί εψάλη αναρίθμητες φορές, με δάκρυα χαράς στα μάτια και παλλόμενη από συγκίνηση καρδιά, ο νικηφόρος παιάνας του Πάσχα “Χριστός Ανέστη”.

Κατά την επιστροφή της πομπής στον ναό, μπροστά από τη νότια είσοδο του ναού διαμείβεται διάλογος ανάμεσα στον Αρχιερέα που υποδύεται τον Χριστό και σε κάποιο κληρικό που υποδύεται τον Άδη. Στο τέλος νικά ο Χριστός και τότε αναφωνόντας το «Άρατε πύλας» κλήρος και λαός εισέρχονται στο μέσα στην εκκλησία θριαμβευτικά όπου τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων