05/03/2024 05/03/2024 Άρχισε τις εργασίες του σήμερα, Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024, το 7ο Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Ορθόδοξων Δογματολόγων που φιλοξενείται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Στο Συμπόσιο συμμετέχουν τριάντα περίπου καθηγητές, καθηγήτριες και ακαδημαϊκοί με ειδίκευση στη Δογματική Θεολογία, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Ορθόδοξων Δογματολόγων, από το εξωτερικό (Λίβανο, Ελλάδα, Ρουμανία,...
05 Μαρτίου, 2024 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2024 - 13:09

Διεθνές Συμπόσιο Ορθοδόξων Δογματολόγων με θέμα «Ο Άνθρωπος κατ’ εικόνα Θεού»

Διαδώστε:
Διεθνές Συμπόσιο Ορθοδόξων Δογματολόγων με θέμα «Ο Άνθρωπος κατ’ εικόνα Θεού»

Άρχισε τις εργασίες του σήμερα, Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024, το 7ο Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Ορθόδοξων Δογματολόγων που φιλοξενείται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Στο Συμπόσιο συμμετέχουν τριάντα περίπου καθηγητές, καθηγήτριες και ακαδημαϊκοί με ειδίκευση στη Δογματική Θεολογία, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Ορθόδοξων Δογματολόγων, από το εξωτερικό (Λίβανο, Ελλάδα, Ρουμανία, Αμερική κ.α.).

Το φετινό, 7ο Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Ορθόδοξων Δογματολόγων, έχει ως γενικό θέμα: «Ο άνθρωπος κατ’ εικόνα Θεού» (The Human being in the image of God). Η θεματική του Διεθνούς Συμποσίου συνδέεται με τις τρέχουσες συζητήσεις περί της ταυτότητας των δύο φύλων, οι οποίες δίνουν την αφορμή για εξέταση των διαφόρων πτυχών μέσα από την προσέγγιση της Ορθόδοξης Θεολογίας και παρέχουν την ευκαιρία να εκφραστεί η Θεολογία των Πατέρων της Εκκλησίας. Οι εισηγήσεις θα εξετάζουν θέματα που αφορούν στη σχέση του ανθρώπου με τον Τριαδικό Θεό, το μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Χριστού την ευχαριστιακή προοπτική. Επίσης θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την αποκατάσταση του ανθρώπου, την πτυχή της κοινωνίας των προσώπων, το κατ’ εικόνα Θεού, τη θέωση του ανθρώπου, τα δύο φύλα στην προοπτική της εικόνας του Θεού, την ορθόδοξη ανθρωπολογία και τις σύγχρονες επιστήμες.

Το Διεθνές Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Γεωργίου ο οποίος απέστειλε το δικό του χαιρετισμό δια του εκπροσώπου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 7 Μαρτίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων