17/12/2023 17/12/2023 Με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ενημερώνει το ευσεβές πλήρωμα της Μητρόπολης για τη μεγάλη ευλογία της έλευσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κύπρο από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Η εγκύκλιος αναγνώστηκε σήμερα Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 στους ιερούς ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας. Η Τιμία Ζώνη...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2023 - 12:53

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας για την έλευση της Τιμίας Ζώνης στην Κύπρο

Διαδώστε:
Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας για την έλευση της Τιμίας Ζώνης στην Κύπρο

Με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ενημερώνει το ευσεβές πλήρωμα της Μητρόπολης για τη μεγάλη ευλογία της έλευσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κύπρο από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Η εγκύκλιος αναγνώστηκε σήμερα Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 στους ιερούς ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Η Τιμία Ζώνη θα μεταφερθεί στην Κύπρο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, μετά από 34 χρόνια και για πρώτη φορά στη Μητρόπολη Κωνσταντίας. Η Τιμία Ζώνη θα μεταφερθεί και σε άλλες Ιερές Μητροπόλεις σε όλη την Κύπρο.

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου θα είναι ο πρώτος σταθμός της Τιμίας Ζώνης στην Κύπρο, και θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024.

Η επίσημη υποδοχή, η οποία θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Ζώνης θα τελούνται καθημερινά στον Μητροπολιτικό Ναό παρακλήσεις, ιερές αγρυπνίες και πρωινές θείες Λειτουργίες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για ενίσχυση του ταμείου υποτροφιών και φοιτητικών βοηθημάτων της Μητρόπολης Κωνσταντίας.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων