01/11/2019 01/11/2019 Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Lordos Beach Hotel στη Λάρνακα, η πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αμμοχώστου. Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης κυρία Άννα Μαραγκού, με θέμα «Αμμόχωστος, το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου». Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως παρέστη ο Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου, ο...
01 Νοεμβρίου, 2019 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2019 - 18:37

Εκδήλωση Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Εκδήλωση Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Lordos Beach Hotel στη Λάρνακα, η πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αμμοχώστου.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης κυρία Άννα Μαραγκού, με θέμα «Αμμόχωστος, το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου».

Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως παρέστη ο Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου, ο οποίος ανέγνωσε και σχετικό χαιρετισμό.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΛΑΡΝΑΚΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που χαιρετίζουμε την αποψινή πρώτη εκδήλωση της άρτι ανασυσταθήσης Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αμμοχώστου.

Μεταφέρουμε προς όλους, τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, ο οποίος παρά την επιθυμία του να βρίσκεται ανάμεσά σας, λόγω όμως ειλημμένων υποχρεώσεων αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Έργο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αμμοχώστου όπως αυτό ορίζεται από το καταστατικό ίδρυσής της είναι, η σε τακτική βάση προσφορά βοήθειας προς τους πτωχούς και αναξιοπαθούντες και γενικά η με οποιονδήποτε τρόπο έμπρακτη ενάσκηση της αγάπης. Για το σκοπό αυτό όλα τα μέλη πρέπει να διέπονται από τις Χριστιανικές αρχές της φιλανθρωπικής αγάπης προς το συνάνθρωπό μας.

Η φιλανθρωπία αποτελεί μια από τις ωραιότερες και ιερότερες λέξεις και έννοιες. Απλά και μόνο αν την ετυμολογήσουμε (φίλος + άνθρωπος), μπορούμε να κατανοήσουμε το μεγαλείο της.

Η φιλανθρωπία οφείλει να είναι μια πράξη ταπεινοφροσύνης χωρίς διαφήμιση και αλλότριους σκοπούς.

Η φιλανθρωπία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποιμαντικής δραστηριότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα φιλόπτωχα ταμεία αλλά και ένας μεγάλος αριθμός συσσιτίων αγάπης εδώ και χρόνια προσφέρουν έμπρακτα στήριξη στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Είτε σε καιρούς κρίσης, είτε σε καιρούς ευημερίας η φιλανθρωπία παραμένει έμπρακτη έκφραση και γλυκός καρπός πραγματικής αγάπης, παντελώς ανιδιοτελούς. Κάνοντας έργα ελεημοσύνης στον πλησίον μας, τα κάνουμε για τον ίδιο τον Θεό.

Ο Κύριός ημών Ιησούς Χριστός μας διδάσκει χαρακτηριστικά: «ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνός καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με. ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε» (Ματθ. κε´ 35-36, 40).

Περαίνοντας τον σύντομο αυτό χαιρετισμό, στο πρόσωπο της Προέδρου κας Νίκης Τοφαλλή, συγχαίρουμε όλα τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τις εθελόντριες και όλους όσους βοηθούν στην επιτέλεση των στόχων της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αμμοχώστου.

Ευχόμαστε όπως ο Κύριος δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, προστάτου των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, ευλογεί, καθοδηγεί και ενισχύει τη ζωή και το έργο σας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων