18/12/2021 18/12/2021 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελευταία διάλεξη του κύκλου διαλέξεων τον οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Centre of Natural and Cultural Heritage) κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021 υπό την εποπτεία του Δρ Σοφοκλή Σοφοκλέους Πανεπιστημιακού, Ιδρυτή και Προέδρου του ΚΕ.ΦΥ.ΠΟ.Κ. Ομιλητής στη διαδικτυακή (ένεκα των υγειονομικών συνθηκών) διάλεξη ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας...
18 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2021 - 12:37

«Εκκλησία Ρωσίας και Πολιτική Θεολογία Ιστορία και Παρόν»: Διάλεξη Μητρoπολίτη Κωνσταντίας

Διαδώστε:
«Εκκλησία Ρωσίας και Πολιτική Θεολογία Ιστορία και Παρόν»: Διάλεξη Μητρoπολίτη Κωνσταντίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελευταία διάλεξη του κύκλου διαλέξεων τον οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Centre of Natural and Cultural Heritage) κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021 υπό την εποπτεία του Δρ Σοφοκλή Σοφοκλέους Πανεπιστημιακού, Ιδρυτή και Προέδρου του ΚΕ.ΦΥ.ΠΟ.Κ.

Ομιλητής στη διαδικτυακή (ένεκα των υγειονομικών συνθηκών) διάλεξη ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Εκκλησία Ρωσίας και Πολιτική Θεολογία Ιστορία και Παρόν».

Στην εισήγησή του ο Πανιερώτατος έκανε μια αναδρομή στην ίδρυση, οργάνωση και ιστορική εξέλιξη της Εκκλησίας της Ρωσίας αλλά και της χώρας/Ομοσπονδίας γενικότερα.

Αναφέρθηκε ακόμη στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας με τον υπόλοιπο ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο, τις άλλες χριστιανικές ομολογίες ή δόγματα αλλά και στο ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει στην πολιτική σκηνή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων