07/05/2022 07/05/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου με βαθυτάτη κατ’ άνθρωπον θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του αιδεσιμωτάτου Οικονόμου Λάμπρου Παπαϊωάννου. H εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί αύριο, Κυριακή, 8η Μαΐου 2022 και ώρα 4:00μ.μ από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου....
07 Μαΐου, 2022 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2022 - 13:35

Εκoιμήθη ο Οικονόμος π. Λάμπρος Παπαϊωάννου

Διαδώστε:
Εκoιμήθη ο Οικονόμος π. Λάμπρος Παπαϊωάννου

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου με βαθυτάτη κατ’ άνθρωπον θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του αιδεσιμωτάτου Οικονόμου Λάμπρου Παπαϊωάννου.

H εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί αύριο, Κυριακή, 8η Μαΐου 2022 και ώρα 4:00μ.μ από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Ο αείμνηστος π. Λάμπρος, συμπλήρωσε προ ημερών και συγκεκριμένα στις 5 Μαΐου, το ενενηκοστό έννατο έτος της ηλικίας του (1923-2022). Καταγόταν από την κατεχόμενη σήμερα κοινότητα Καλοψίδας.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 15 Αυγούστου του 1966, ενώ τον Οκτώβριο του επόμενου έτους 1967, έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.

Η προσφυγιά του 1974 τον οδήγησε μαζί με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες, στο Δασάκι της Άχνας, όπου διέμειναν προσωρινά σε καταυλισμό με αντίσκηνα τα οποία έστησαν τα Η.Ε και ο βρετανικός στρατός.

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης το έτος 2007 σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στην Εκκλησία και στον άνθρωπο, ο Πανιερώτατος του απένειμε το οφίκκιο του Οικονόμου.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την εκδημία του αειμνήστου π. Λάμπρου καταλήγει ως εξής: «Έχουμε λοιπόν την ελπίδα, αλλά και τη βεβαιότητα, ότι ο π. Λάμπρος συνεχίζει πλέον να λειτουργεί και ενώπιον του Επουρανίου Θυσιαστηρίου. Να έχουμε την αγία ευχή του».

Παρακάτω βλέπετε τον αείμνηστο πλέον π. Λάμπρο Παπαϊωάννου ως λειτουργό και τον εντιμολογιώτατο Άρχοντα Χρήστο Ψάλτη, σε μια ιστορική ηχογράφηση:

Ακολούθως, μπορείτε να διαβάσετε άρθρο του philenews.com για τον αείμνηστο ιερέα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων