21/03/2022 21/03/2022 Πτυχές της πορείας, της ιστορίας, της παράδοσης και της τιμής του Τιμίου Σταυρού στην Κύπρο, παρουσιάζει η έκθεση «Σταυρική Πορεία», η οποία εγκαινιάζεται την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022, και ώρα 10:00 στον ιερό ναό Αγίας Άννας στο Παραλίμνι. Η έκθεση διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και την Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος». Πραγματοποιείται...
21 Μαρτίου, 2022 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2022 - 18:57

Έκθεση «Σταυρική Πορεία» στο Παραλίμνι

Διαδώστε:
Έκθεση «Σταυρική Πορεία» στο Παραλίμνι

Πτυχές της πορείας, της ιστορίας, της παράδοσης και της τιμής του Τιμίου Σταυρού στην Κύπρο, παρουσιάζει η έκθεση «Σταυρική Πορεία», η οποία εγκαινιάζεται την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022, και ώρα 10:00 στον ιερό ναό Αγίας Άννας στο Παραλίμνι.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και την Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος». Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ϛ΄ Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας, το οποίο πρόκειται να λάβει χώρα από την 1η μέχρι την 4η Μαΐου 2022 στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, με γενικό τίτλο «Η τιμή του Τιμίου Σταυρού στην Κύπρο».

Στην έκθεση παρουσιάζονται αυθεντικά θρησκευτικά κειμήλια, προερχόμενα στην πλειοψηφία τους από τη μητροπολιτική περιφέρεια Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ελεύθερη και κατεχόμενη. Εκτίθενται επίσης σπάνια αντικείμενα, που παραχωρούνται ως δάνεια από το Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, το Μουσείο Ιεράς Μονής Κύκκου, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και την Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Η ψηφιακή μορφή της έκθεσης παρουσιάζεται στον χώρο της έκθεσης και μέσω ειδικά διαμορφωμένου δίγλωσσου ιστοτόπου: cypruscrosspath.com (διαθέσιμος από 27 Μαρτίου 2022). Στον ιστότοπο αναπτύσσονται τα θέματα μέσα από μια διαδραστική περιήγηση, σειρά αφηγήσεων, ιστορικά και επιστημονικά τεκμήρια, και αναπαραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

Η ξεχωριστή και πρωτότυπη αυτή έκθεση δίνει μια ευκαιρία στον επισκέπτη να ακολουθήσει μια πορεία γνώσης και πολιτισμού, πίστης και παράδοσης, και να εξερευνήσει τη ζωντανή παρουσία και τιμή του Τιμίου Σταυρού στην Κύπρο.

Επιμέλεια έκθεσης: Δρ Χριστίνα Κάκκουρα

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022, ώρα 10:00, ιερός ναός Αγίας Άννας, Παραλίμνι

Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου – 21 Μαΐου 2022

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο, 09:00-13:00

Επικοινωνία: [email protected], 23812444

Λόγω της πανδημίας θα λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων