21/03/2021 21/03/2021 Με επισημότητα γιορτάστηκε η πρώτη Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού Πρωτ. Ηρακλείδιο Ξιούρο και τους Διακόνους Επιφάνιο και Μάριο. Ως είθισται στην Κύπρω στο τέλος της Δοξολογίας, γίνεται τελετή...
21 Μαρτίου, 2021 - 13:56
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2021 - 13:58

Εορτάστηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στο Παραλίμνι

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στο Παραλίμνι

Με επισημότητα γιορτάστηκε η πρώτη Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού Πρωτ. Ηρακλείδιο Ξιούρο και τους Διακόνους Επιφάνιο και Μάριο. Ως είθισται στην Κύπρω στο τέλος της Δοξολογίας, γίνεται τελετή ομοία με την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως όπου λιτανεύεται σε δίσκο ευτρεπισμένο με άνθη, ιερά εικόνα της Θεοτόκου φερούσης τον Χριστό.

Κατά τη Μεγάλη είσοδο, έγινε μνεία υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως «πάντων των υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεως αγωνισαμένων πατέρων και αδελφών ημών» ως και των λοιπών προσφιλών κεκοιμημένων «υπερ ων τα μνημόσυνα τελούνται».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό γεγονός της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων γύρω από τον ναό σύμφωνα με την τυπική διάταξη της ημέρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων