17/07/2020 17/07/2020 Τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας εορτάζει η Εκκλησία στις 17 Ιουλίου. Στη μητροπολιτική περιφέρεια Κωνσταντίας και Αμμοχώστου επ’ ονόματι της Αγίας είναι αφιερωμένοι πολλοί ενοριακοί ναοί και εξωκλήσια, τα πλείστα στην κατεχόμενη σήμερα επαρχία Αμμοχώστου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα Δάσους Άχνας,...
17 Ιουλίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 22:32

Εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Δάσος Άχνας

Διαδώστε:
Εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Δάσος Άχνας

Τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας εορτάζει η Εκκλησία στις 17 Ιουλίου.

Στη μητροπολιτική περιφέρεια Κωνσταντίας και Αμμοχώστου επ’ ονόματι της Αγίας είναι αφιερωμένοι πολλοί ενοριακοί ναοί και εξωκλήσια, τα πλείστα στην κατεχόμενη σήμερα επαρχία Αμμοχώστου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα Δάσους Άχνας, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου πλαισιούμενου από τους Οικονόμο Φίλιππο Φιλίππου, Πρεσβύτερο Φίλιππο Φιλίππου και τους Διακόνους Επιφάνιο Παπαντωνίου και Μάριο Ανδρέου. Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο γηραιός λευΐτης Οικονόμος Λάμπρος Παπαϊωάννου ο οποίος είχε τελέσει την ιερά ακολουθία του Όρθρου.

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον ιεροψάλτη Μιχάλη Ματθαίου ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απένειμε εκ μέρους της εκκλησιαστικής επιτροπής τιμητική πλακέτα στην επί έτη φροντίστρια του ναού κυρία Γεωργία Σεργίου.

Κηρύττοντας το θείο λόγο, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή των μαρτύρων της Εκκλησίας μας οι οποίοι υπέστησαν διωγμούς και διώξεις στο όνομα του Ιησού Χριστού υπέρ του οποίου θυσίασαν τη ζωή τους. Με έντονο και καυστικό ύφος, στάθηκε και στο ανοσιούργημα που συντελείται στις μέρες μας με την απόφαση των Τουρκικών αρχών να μετατρέψουν το λίκνο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία που κουβαλάει τόση ιστορία αιώνων και Χριστιανισμού, σε μουσουλμανικό τέμενος αλλά και στη συνεχιζόμενη βεβήλωση των ναών μας στην κατεχόμενή μας πατρίδα που οδηγούνται στην καταστροφή και κατάρευση.

Η Άχνα, ένα από τα μεγάλα και εύφορα χωριά της επαρχίας Αμμοχώστου, που η τουρκική εισβολή του 1974 μοίρασε στα δυο και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να ορθοποδήσει και να αναγεννηθεί (χωρίς να εκλείψουν και οι κατά καιρούς δυσκολίες), εόρτασε και φέτος λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πατρώα γη τη μνήμη της πολιούχου και προστατιδάς του Αγίας Μαρίνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων