24/09/2019 24/09/2019 Με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια εορτάζεται και φέτος η μνήμη της Πρωτάθλου και Ισαποστόλου Αγίας Θέκλης, μιας από τις μεγαλύτερες λατρευτικές συνάξεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Δεκάδες πιστοί κατακλύζουν ασφυκτικά, το ομώνυμο παραθαλάσσιο εξωκλήσι, το οποίο βρίσκεται στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας και εξυπηρετείται κατά τις λειτουργικές του ανάγκες από την Εκκλησία Σωτήρας. Την παραμονή...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:47

Εσπερινός Αγίας Θέκλας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Εσπερινός Αγίας Θέκλας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια εορτάζεται και φέτος η μνήμη της Πρωτάθλου και Ισαποστόλου Αγίας Θέκλης, μιας από τις μεγαλύτερες λατρευτικές συνάξεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Δεκάδες πιστοί κατακλύζουν ασφυκτικά, το ομώνυμο παραθαλάσσιο εξωκλήσι, το οποίο βρίσκεται στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας και εξυπηρετείται κατά τις λειτουργικές του ανάγκες από την Εκκλησία Σωτήρας.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τους πανοσιότατο Αρχιμ. Γεώργιο Ιωάννου, Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά και άλλους ιερείς και διακόνους.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από το ναό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων