29/10/2022 29/10/2022 Τον θεμέλιο λίθο στο νεοαναγειρόμενο εξωκλήσι της Αναστάσεως του Σωτήρος, εντός του νέου κοιμητηρίου Αγίας Νάπας έθεσε το πρωί του Σαββάτου, 29 Οκτωβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Ο νέος αυτός ναός αποτελεί ευσεβή πόθο της οικογένειας του προμαθούς κ. Χρίστου Κιτάζου, θερμού συμπαραστάτου στο έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, εις...
29 Οκτωβρίου, 2022 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2022 - 20:41

Έθεσε το θεμέλιο λίθο του εξωκλησίου της Αναστάσεως του Σωτήρος ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας

Διαδώστε:
Έθεσε το θεμέλιο λίθο του εξωκλησίου της Αναστάσεως του Σωτήρος ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας

Τον θεμέλιο λίθο στο νεοαναγειρόμενο εξωκλήσι της Αναστάσεως του Σωτήρος, εντός του νέου κοιμητηρίου Αγίας Νάπας έθεσε το πρωί του Σαββάτου, 29 Οκτωβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Ο νέος αυτός ναός αποτελεί ευσεβή πόθο της οικογένειας του προμαθούς κ. Χρίστου Κιτάζου, θερμού συμπαραστάτου στο έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, εις μνήμη του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Χαρίτων Μαχαιριώτη, (πλησίον του τάφου του οποίου ανηγέρθη) και όλων των κεκοιμημένων, δαπάναις και άλλων ευσεβών κατοίκων της Αγίας Νάπας.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης Βασίλειος αναφέρθηκε στο πνευματικό νόημα της θεμελίωσης ενός ιερού χώρου και την τοποθέτηση του Τιμίου Σταυρού, το οποίο δίνει την έννοια της Εκκλησίας του Χριστού, ο οποίος υψώθηκε στον Σταυρό για να προσφέρει τη σωτηρία σε όλο το ανθρώπινο γένος.

Υπενθύμισε ότι στην πατρίδα μας υπάρχουν τρεις Σταυροπηγιακές Μονές (Κύκκου, Μαχαιρά και Αγίου Νεοφύτου), αργότερα η Ιερά Σύνοδος ανύψωσε σε σταυροπήγιο και την Ιερά Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, όπου σ’ αυτές γινόταν ειδική τοποθέτηση του Τιμίου Σταυρού για να φαίνεται ότι ήταν θεμελιωμένη πάνω σ’ αυτόν. Βεβαίως πρόσθεσε, οι ανασκαφές έδειξαν ότι, ο Τ. Σταυρός τοποθετείτο πάντοτε ανεξαρτήτως.

Συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του ιερού ναού, μέσα μάλιστα σ΄ ένα χώρο όπου η έννοια του θανάτου, μας προειδοποιεί και μας προετοιμάζει για την κοινή Αναστάση όλων των ανθρώπων. Ευχήθηκε «η ευλογία του Θεού να συνοδεύει τη ζωή μας και να προσφέρει τη χαρά σε όλους, ώστε να διεξέλθουμε τις όποιες δυσκολίες ταλανίζουν σήμερα τον κόσμο μας και ο Ιησούς Χριστός να είναι η Ειρήνη μεταξύ μας».

Η ομιλία του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και έργων κ. Γιάννη Καρούσου, του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Χρίστου Ζαννέττου, του Κοινοτάρχου Αντωνη Χατζηχρίστου, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπροσώπων φορέων και αριθμού πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων