28/03/2021 28/03/2021 Τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Μαρτίου, η ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου. Ως γνωστό, πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού, τυγχάνει ο εντιμολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της ΜτΧΕ κ. Χρίστος Ψάλτης, ο οποίος μαζί με τον μουσικολογιώτατο Λαμπαδάριο του κ. Μάρκο Κουνέ και τους βοηθούς...
28 Μαρτίου, 2021 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2021 - 10:42

“H Υπέρμαχος Στρατηγός να σκέπει όλους τους Χριστιανούς”

Διαδώστε:
“H Υπέρμαχος Στρατηγός να σκέπει όλους τους Χριστιανούς”

Τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Μαρτίου, η ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου.

Ως γνωστό, πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού, τυγχάνει ο εντιμολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της ΜτΧΕ κ. Χρίστος Ψάλτης, ο οποίος μαζί με τον μουσικολογιώτατο Λαμπαδάριο του κ. Μάρκο Κουνέ και τους βοηθούς τους, απέδωσαν κατά τρόπο υποδειγματικό τα ψαλλώμενα.

Της ακολουθίας, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως στο «συρρικνωμένο» λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, εκκλησίασμα, χαρακτηρίζοντας αυτές τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής, ως «αντίδοτο» και «φάρμακο» στη σκληρή δοκιμασία που διέρχεται ο τόπος και το έθνος μας ένεκα αφενός της πανδημίας, αλλά και από την άλλη των έκνομων ενεργειών τινών λαών και χωρών προς τον ελληνισμό.

Λαμβάνοντας αφορμή από τους αναγνωσθέντες οίκους των Χαιρετισμών (Η-Μ), τόνισε πως αυτοί αναφέρονται σε 3 διαφορετικές τάξεις ανθρώπων.

α. Στους ποιμένες οι οποίοι δέχθηκαν το μήνυμα για τη γέννηση του Ιησού Χριστού, οι οποίοι παρά την περιθωριοποίησή τους, δεν υποτιμήθηκαν από τον Θεό, ο οποίος τους έκανε κοινωνούς του θεανθρώπινου μηνύματος.

β. Οι Μάγοι ή Χαλδαίοι τους ονομάζει χαρακτηριστικά, οι αστροσκόποι της εποχής, οι οποίοι είδαν τα διάφορα συμπλέγματα των αστέρων και αναμενόταν προφητικά η εμφάνιση ενός σημείου στον ουρανό που θα φανέρωνε ένα μεγάλο γεγονός, το οποίο θα συμβεί στον κόσμο και

γ. Η Αίγυπτος, μια ειδωλολατρική χώρα οι οποίοι ήθελαν να εξαλείψουν τον ισραηλιτικό λαό με όσα γνωρίζουμε από την Παλαιά Διαθήκη.

Ο Θεός λειτούργησε και χρησιμοποίησε αυτούς τους ανθρώπους, όχι απλώς για να φανερώσει την οικονομία του και την αγάπη προς τον άνθρωπο, αλλά για να οδηγήσει την ιστορία για την έλευση του Ιησού Χριστού του σωτήρα και λυτρωτή μας.

Αυτό καλούμαστε να το μετατρέψουμε σ’ ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την εποχή μας ότι, μέσα απ’ όλα αυτά που ξεπροβάλουν δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας και ν απογοητευόμαστε γιατί ο ίδιος Θεός μας καλεί να είμαστε έτοιμοι να διαβάζουμε τα σημεία των καιρών, να μην τον εγκαταλείπουμε, αλλά να πορευόμαστε σύμφωνα με αυτά που μας έχει διδάξει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και σύντομα ν’ απαλλαγούμε από την πανδημία που έχει ενσκήψει στην πατρίδα μας.

Ευχήθηκε τέλος η Κυρία Θεοτόκος και Υπέρμαχος Στρατηγός να σκέπει όλους τους Χριστιανούς, τις οικογένειες και το Έθνος μας.

Όπως και σε άλλους ενοριακούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, η ακολουθία επαναλήφθηκε ξανά προς διευκόλυνση των εργαζομένων αλλά και λόγω των ισχυόντων μέτρων κατά του κορωνοϊου.

Παρακολουθήστε: 

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων