28/10/2019 28/10/2019 Με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησαν το πρωί οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 79ης επετείου από το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία και την γενναία υπεράσπιση των πάτριων εδαφών της. Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος πλαισιωμένος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ Αυγουστίνο...
28 Οκτωβρίου, 2019 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2019 - 18:40

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τίμησε το έπος του 40

Διαδώστε:
Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τίμησε το έπος του 40

Με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησαν το πρωί οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 79ης επετείου από το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία και την γενναία υπεράσπιση των πάτριων εδαφών της.

Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος πλαισιωμένος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ Αυγουστίνο Κκαρά και τους ιερείς του ναού.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η έντιμη Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου.

Το παρών έδωσαν οι Δήμαρχοι Αμμοχώστου και Παραλιμνίου, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, μαθητών και σπουδαστών, εκπρόσωποι συλλόγων, τοπικών φορέων κ.α. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δρ Γεώργιος Γεωργίου, Φιλόλογος-Γλωσσολόγος.

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και τέλος ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στην λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Το Κατηχητικό του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, έλαβε μέρος στην Παρέλαση με την μπάντα του.

Φωτογραφίες: Χάρης Χατζιηορδάνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων