11/06/2022 11/06/2022 Σε πανηγυρικό και κατανυκτικό κλίμα προ-εορτάστηκε, λόγω Ψυχοσαββάτου, την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022, η μνήμη του γενναιομάρτυρος Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού της Εκκλησίας Κύπρου, στον ομώνυμο ιερό ναό εντός του προσφυγικού συνοικισμού στη Δερύνεια. Του Εσπερινού αφ’ εσπέρας και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και μετέφερε...
11 Ιουνίου, 2022 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2022 - 12:27

Η εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα στον Συνοικισμό Δερύνειας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα στον Συνοικισμό Δερύνειας

Σε πανηγυρικό και κατανυκτικό κλίμα προ-εορτάστηκε, λόγω Ψυχοσαββάτου, την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022, η μνήμη του γενναιομάρτυρος Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού της Εκκλησίας Κύπρου, στον ομώνυμο ιερό ναό εντός του προσφυγικού συνοικισμού στη Δερύνεια.

Του Εσπερινού αφ’ εσπέρας και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Πανιερωτάτου προς τους ενορίτες και το ευσεβές εκκλησίασμα.

Κατά τις ιερές ακολουθίες τέθηκε εις προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αποστόλου Βαρνάβα και του Οσίου Βαρνάβα του εν Βάση.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων