15/03/2020 15/03/2020 Ανακοίνωση σχετικά με την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται πως “το χριστεπώνυμο πλήρωμα της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, καλείται να απέχει από τον εκκλησιασμό για ένα χρονικό διάστημα και να παραμένει στην οικία του, τηρώντας τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, με σκοπό την...
15 Μαρτίου, 2020 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2020 - 22:47

Η Ι.Μ. Κωνσταντίας για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Κωνσταντίας για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών

Ανακοίνωση σχετικά με την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται πως “το χριστεπώνυμο πλήρωμα της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, καλείται να απέχει από τον εκκλησιασμό για ένα χρονικό διάστημα και να παραμένει στην οικία του, τηρώντας τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, με σκοπό την ανακοπή περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, οι ιερές ακολουθίες θα συνεχίσουν να τελούνται στους ιερούς ναούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας από τους ιερείς και τους ιεροψάλτες.

Οι ιερείς θα τελούν τις ακολουθίες για όλους τους πιστούς, θα αναπέμπουν δεήσεις και ευχές για όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, το οποίο αυτές τις κρίσιμες στιγμές, καλείται να απέχει από τον εκκλησιασμό για ένα χρονικό διάστημα και να παραμένει στην οικία του, τηρώντας τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, με σκοπό την ανακοπή περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού.

Αναφορικά με την τέλεση μνημοσύνων, θα τελούνται μόνο τρισάγια στον τάφο, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τους ιερείς. Μετά το Πάσχα, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να τελέσουν και το μνημόσυνο στην εκκλησία.

Όλες οι ιερές ακολουθίες από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου μεταδίδονται απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy), της ιστοσελίδας (www.agiosgeorgiosparalimniou.org.cy) και της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης (www.facebook.com/agiosgeorgiosparalimni) του ναού στο διαδίκτυο, όπου οι πιστοί μπορούν να τις παρακολουθούν.

Ευχόμαστε σύντομα να παρέλθει αυτός ο πειρασμός, αυτή η δοκιμασία η οποία μαστίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα και όλοι μαζί με υγεία πρωτίστως, να εορτάσουμε τις άγιες ήμερες των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων