28/08/2023 28/08/2023 Εκκλησία και Πολιτεία απέδωσαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε όσους έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι ή και έχασαν καθοιονδήποτε τρόπο τη ζωή τους κατά την κατάληψη από τους Τούρκους της κωμοπόλεως της Αχερίτου στις 31 Αυγούστου 1974. Το πρωί της Κυριακής, 27 Αυγούστου 2023, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συνοικισμού Αγίου Γεωργίου Αχερίτου-Βρυσούλλων το 49ο ετήσιο...
28 Αυγούστου, 2023 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2023 - 19:44

Ημέρες μνήμης Άχνας και Αχερίτου

Διαδώστε:
Ημέρες μνήμης Άχνας και Αχερίτου

Εκκλησία και Πολιτεία απέδωσαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε όσους έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι ή και έχασαν καθοιονδήποτε τρόπο τη ζωή τους κατά την κατάληψη από τους Τούρκους της κωμοπόλεως της Αχερίτου στις 31 Αυγούστου 1974.

Το πρωί της Κυριακής, 27 Αυγούστου 2023, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συνοικισμού Αγίου Γεωργίου Αχερίτου-Βρυσούλλων το 49ο ετήσιο μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων και των αδίκως εκτελεσθέντων από τους βάρβαρους εισβολείς.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η έντιμη Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα. Άννα Κουκκίδου -Προκοπίου. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελεύθερη Αχερίτου κ.Γιάννης Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αχερίτου κ. Μιχάλης Καούνας, Βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων , Αστυνομίας, Εθνικής Φρουράς, οικογένειες των ηρώων , οργανωμένα σύνολα , φίλοι και συγγενείς. Αναπέμφθηκε επίσης δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων της κοινότητας.
Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων.
  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων