22/08/2020 22/08/2020 Τη χθεσινή νέα ντροπιαστική και βέβηλη απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί, μετά την Αγία Σοφία και της ιστορικής Μονής της Χώρας, σχολίασε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου και ποιμενάρχης μιας επαρχίας η οποία μαζί με τον υπόλοιπο προσφυγικό κόσμο βιώνει για 46 και πλέον...
22 Αυγούστου, 2020 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2020 - 11:20

Καμπανάκι Μητροπολίτη Κωνσταντίας προς την UNESCO

Διαδώστε:
Καμπανάκι Μητροπολίτη Κωνσταντίας προς την UNESCO

Τη χθεσινή νέα ντροπιαστική και βέβηλη απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί, μετά την Αγία Σοφία και της ιστορικής Μονής της Χώρας, σχολίασε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου και ποιμενάρχης μιας επαρχίας η οποία μαζί με τον υπόλοιπο προσφυγικό κόσμο βιώνει για 46 και πλέον χρόνια, τις τραγικές συνέπειες της τουρκικής θηριωδίας του 1974, μεταξύ άλλων τη σύληση, βεβήλωση και καταστροφή πολλών εκκλησιαστικών μνημείων, αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της γειτονικής χώρας λέγοντας πως:

«Είχαμε έγκυρες πληροφορίες (σ.σ η Εκκλησία της Κύπρου) για την πράξη αυτή και για αυτό στο ανακοινωθέν της Συνόδου για την Αγία Σοφία έγινε αναφορά και στο σχεδιασμό αυτό των Τούρκων. Ντροπή για τις πράξεις τους αυτές. Αν η ΟΥΝΕΣΚΟ είναι ανίκανη να προστατεύσει τον πολιτισμό τότε, πρέπει να δημιουργηθεί άλλος οργανισμός που να έχει δυνατότητα και ικανότητα αντίδρασης», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων