16/11/2021 16/11/2021 Να σταματήσει να εθελοτυφλεί απέναντι στη συνεχιζόμενη αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Κύπρου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Με αφορμή την χθεσινή 38η επέτειο από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη, της οποίας ένα μεγάλο τμήμα βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή από το 1974, καταδίκασε...
16 Νοεμβρίου, 2021 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2021 - 11:28

Καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Διαδώστε:
Καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Να σταματήσει να εθελοτυφλεί απέναντι στη συνεχιζόμενη αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Κύπρου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Με αφορμή την χθεσινή 38η επέτειο από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη, της οποίας ένα μεγάλο τμήμα βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή από το 1974, καταδίκασε για ακόμη μια φορά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά τη συνεχιζόμενη επαίσχυντη αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Κύπρου, παραβιάζοντας παράφορα τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σωρηδόν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα εδαφικά και τα θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα Κύπρου και Ελλάδας.
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, να σταματήσει να εθελοτυφλεί μπροστά σ’ αυτά τα τρομερά εγκλήματα πολέμου από τον τουρκικό στρατό και να συνδράμει στην αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου και αποτροπή κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων