21/12/2021 21/12/2021 Να εκλείψουν «οι ιδεολογίες» για θέματα που αφορούν την υγειονομική κρίση της πανδημίας, ζήτησε από τους κληρικούς της Μητροπόλεώς του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Μιλώντας στο πλαίσιο της συνάντησης της θρονικής επιτροπής και των εκκλησιαστικών επιτροπών και εν όψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων κατά τις οποίες ο κίνδυνος να επιβληθούν...
21 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:26

Κωνσταντίας: Μην κάνετε «ιδεολογία» την ανθρώπινη ζωή

Διαδώστε:
Κωνσταντίας: Μην κάνετε «ιδεολογία» την ανθρώπινη ζωή

Να εκλείψουν «οι ιδεολογίες» για θέματα που αφορούν την υγειονομική κρίση της πανδημίας, ζήτησε από τους κληρικούς της Μητροπόλεώς του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συνάντησης της θρονικής επιτροπής και των εκκλησιαστικών επιτροπών και εν όψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων κατά τις οποίες ο κίνδυνος να επιβληθούν μέτρα στους εκκλησιασμούς ένεκα και της νέας μετάλλαξης είναι ορατός, ο Πανιερώτατος επεσήμανε γι’ ακόμη μια φορά και προέτρεψε όλους, κληρικούς και λαϊκούς «Να είμαστε προσεκτικοί. Να μη γινόμαστε αίτιοι, θέτοντας σε κίνδυνο τον οποιοδήποτε πιστό έρχεται στην εκκλησία, αλλά εμείς οι ίδιοι να γινόμαστε προστάτες τους, καθότι γι’ αυτό έχουμε κληθεί για να προσφέρουμε και την πνευματική υγεία αλλά και τη σωματική».

Ανέφερε πως και ο ίδιος γίνεται δέκτης παραπόνων για περιπτώσεις που το ρίχνουν στο «σορολόπ» και πως παρακολουθεί την όλη κατάσταση.

Συνάντηση Θρονικής Επιτροπής και Εκκλησιαστικών Επιτροπών

Σε συνέχεια της διοργανωθείσης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης τον παρελθόντα Οκτώβριο, την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση από κοινού των μελών της Θρονικής Επιτροπής της Ιεράς Μητροπόλεως με τους προέδρους ή μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών της κατεχόμενης και ελεύθερης μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Πανιερώτατος πρόεδρος αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τη εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Μητροπόλεως και ενοριών, ευχήθηκε εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου με υγεία και ευλογία από το Θεό στους ιδίους και τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε η ημερήσια διάταξη, η οποία περιλάμβανε την ενημέρωση i) για τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως που βρίσκονται σ΄ εξέλιξη, ii) της κατάστασης των κατεχομένων εκκλησιών, τις προσπάθειες για συντήρησή τους μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τη Πολιτιστική Κληρονομιά αλλά και τη διαδικασία για τέλεση θείων λειτουργιών όπου είναι εφικτό.

Ακολούθησε γενική συζήτηση και εισηγήσεις για διάφορα θέματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων