20/03/2021 20/03/2021 Με κατάνυξη και ευλάβεια, εψάλη το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Μαρτίου 2021, η πρώτη ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στους ιερούς ναούς. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε της ιεράς ακολουθίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγία Νάπα και ανέγνωσε εμμελώς το πρώτο τμήμα αυτών, έμπροσθεν της ιεράς εικόνας...
20 Μαρτίου, 2021 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2021 - 10:57

Κωνσταντίας Βασίλειος: “Η Κυρία Θεοτόκος να προστατεύει το έθνος μας”

Διαδώστε:
Κωνσταντίας Βασίλειος: “Η Κυρία Θεοτόκος να προστατεύει το έθνος μας”

Με κατάνυξη και ευλάβεια, εψάλη το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Μαρτίου 2021, η πρώτη ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στους ιερούς ναούς.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε της ιεράς ακολουθίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγία Νάπα και ανέγνωσε εμμελώς το πρώτο τμήμα αυτών, έμπροσθεν της ιεράς εικόνας του Ακαθίστου Ύμνου.

Μιλώντας προς το ολιγάριθμο εκκλησίασμα ένεκα των μέτρων κατά της πανδημίας ευχήθηκε όπως, το έθνος αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα, να εξέλθει σύντομα από αυτή την σκληρή δοκιμασία ούτως ώστε οι πιστοί να μπορέσουν και πάλι χωρίς περιορισμούς να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.

Αναφέρθηκε επίσης στην ακολουθία των Χαιρετισμών η οποία συνδέεται όχι μόνο με το θεολογικό περιεχόμενο της και την αναφορά προς το θεανθρώπινο πρόσωπο του Ιησού Χριστού αλλά και με την ιστορία, τις ταλαιπωρίες και δοκιμασίες που διήλθε και διέρχεται το έθνος μας από διαχρονικά.

Γι’ αυτό επιβάλλεται ν’ ανοίξουμε τις καρδιές μας και να προσευχηθούμε προς την Υπέρμαχο Στρατηγό όχι μόνο για την απαλλαγή μας από την πανδημία αλλά και από την συνεχή «πανδημία» της κατοχής της πατρίδας μας ώστε και εμείς να ψάλλουμε τον Ακάθιστο Ύμνο όπως εψάλλη το 626 μ.Χ στην Παναγία των Βλαχερνών ως ευχαριστήρια ωδή για την λύτρωση της Κωνσταντινούπολης από τους Αβάρους.

Ευχήθηκε τέλος η Κυρία Θεοτόκος να προστατεύει όλους και το έθνος μας ούτως ώστε να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και να πορευθούμε την οδό της ειρήνης και της αγάπης μεταξύ των ανθρώπων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων