09/10/2020 09/10/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος τον Φεβρουάριο έκλεισε τα 60 χρόνια διακονίας του ως ιερεύς. Τότε, μόλις λίγους μήνες πριν, ευχή όλων ήταν να επιστρέψει η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως σύντομα στον φυσικό της χώρο, την Αμμόχωστο, και να γίνει η εγκαθίδρυσή της εκεί. Στο βίντεο που ακολουθεί ο Σεβασμιώτατος δίνει τη δική...
09 Οκτωβρίου, 2020 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2020 - 10:18

Ο Μητροπολίτης Αμμοχώστου θυμάται…

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αμμοχώστου θυμάται…

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος τον Φεβρουάριο έκλεισε τα 60 χρόνια διακονίας του ως ιερεύς. Τότε, μόλις λίγους μήνες πριν, ευχή όλων ήταν να επιστρέψει η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως σύντομα στον φυσικό της χώρο, την Αμμόχωστο, και να γίνει η εγκαθίδρυσή της εκεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Σεβασμιώτατος δίνει τη δική του μαρτυρία για την κατάληψη της Αμμοχώστου από τους Τούρκους το 1974. Η ερώτηση από το Famagusta News έγινε πέρυσι, λίγο πριν αρχίσουν οι προαναγγελίες Τούρκων και Τουρκοκυπρίων για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Πρόεδρος Αμμοχώστου κ. Βασίλειος γεννήθηκε στο χωριό Μανδρες της Επαρχίας Αμμοχώστου την 1ην Μαρτίου 1948.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων