05/04/2023 05/04/2023 Στη δημοσιότητα έδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου το πρόγραμμα τον Χοροστασιών και Λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Αναλυτικότερα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος: Την Κυριακή των Βαΐων (7:00 π.μ), θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα όπου οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της...
05 Απριλίου, 2023 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 11:55

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου το πρόγραμμα τον Χοροστασιών και Λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Αναλυτικότερα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος:

Την Κυριακή των Βαΐων (7:00 π.μ), θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα όπου οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της ενορίας Αγίου Μέμνωνος Αμμοχώστου τιμούν την εορτή.

Το εσπέρας της Κυριακής των Βαΐων (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Την Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας.

Την Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου.

Την Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Μυστικού Δείπνου (Όρθρος Μ. Πέμπτης) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Στη συνέχεια (8:30μ.μ) θα τελέσει την ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος με τη συμμετοχή 12 κληρικών της Μητροπόλεως.

Την Μεγάλη Πέμπτη το εσπέρας (6:30 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου.

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί (7:15 π.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας.

Την Μεγάλη Παρασκευή το εσπέρας (7:30 μ.μ), θα προστεί της ακολουθίας του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί (7:00 π.μ) θα προστεί του Εσπερινού της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου.

Το Μεγάλο Σάββατο το εσπέρας (11:00 μ.μ), θα προστεί του Όρθρου και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Την Κυριακή του Πάσχα (11:00 π.μ) θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων