03/09/2023 03/09/2023 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αβίων του προσφυγικού Συνοικισμού Αυγόρου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής, 3 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην θεολογική ερμηνεία της παραβολής του αμπελώνος, η οποία αναγνώστηκε στους ιερούς ναούς, παραλληλίζοντας την με την ημέρα περιβάλλοντος η οποία καθιερώθηκε...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 21:48

Μητροπολίτης Κωνσταντίας: Επιτελούμε το καθήκον μας ως γεωργοί του αμπελώνος του Κυρίου;

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κωνσταντίας: Επιτελούμε το καθήκον μας ως γεωργοί του αμπελώνος του Κυρίου;

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αβίων του προσφυγικού Συνοικισμού Αυγόρου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής, 3 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην θεολογική ερμηνεία της παραβολής του αμπελώνος, η οποία αναγνώστηκε στους ιερούς ναούς, παραλληλίζοντας την με την ημέρα περιβάλλοντος η οποία καθιερώθηκε από την Εκκλησία Κύπρου να τιμάται την πρώτη Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του διερωτήθηκε τι έχει πράξει η ανθρωπότητα για τη δημιουργία του Θεού; Παρατηρούμε πρόσθεσε στις μέρες μάς την κλιματική αλλαγή, την καταστροφή του περιβάλλοντος, πολέμους που έχουν ως αποτέλεσμα άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους και άλλα πολλά τραγικά που μαστίζουν τον κόσμο και την κοινωνία μας.

Ο Θεός τοποθέτησε τον άνθρωπο στον Παράδεισο συμπλήρωσε θέτωντας μεταξύ άλλων την εντολή «εργάζεσθαι αυτόν και φυλάττειν» και έθεσε το ερώτημα εμείς όλοι, «έχουμε επιτελέσει το καθήκον μας ως γεωργοί του αμπελώνος του Κυρίου;».

Αναφέρθηκε τέλος σε αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε ένα από τα μηνύματά του με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος. «Το οικολογικό πρόβλημα αποκαλύπτει ό,τι ο κόσμος μας αποτελεί ενότητα. τα προβλήματά μας είναι παγκόσμια και κοινά. Για την αντιμετώπισή τους απαιτείται πολύπλευρη κινητοποίηση, σύγκληση, συμπόρευση, σύμπραξη…»

Ευχήθηκε τέλος και εμείς μ’ αυτή την κλίση του Χριστού να γίνουμε ικανοί γεωργοί που αναθέτει ο Θεός για να φροντίσουμε τον αμπελώνα του για να αποδώσει τους κατάλληλους καρπούς στους κατάλληλους καιρούς, τόνισε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων