19/09/2022 19/09/2022 Σωρεία αρνητικών απαντήσεων λαμβάνει το τελευταίο διάστημα η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στα αιτήματα τα οποία υποβάλει μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές για την τέλεση Θείας Λειτουργίας σε ναούς που βρίσκονται στα κατεχόμενα. Αυτή τη φορά απορρίφθηκε το αίτημα για Θεία Λειτουργία στην εκκλησία Αγίου Ευσταθίου Μακράσυκας Αμμοχώστου.  “Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτηματος...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 12:11

Νέο “ΟΧΙ” των κατοχικών αρχών της Κύπρου σε τέλεση Θείας Λειτουργίας

Διαδώστε:
Νέο “ΟΧΙ” των κατοχικών αρχών της Κύπρου σε τέλεση Θείας Λειτουργίας

Σωρεία αρνητικών απαντήσεων λαμβάνει το τελευταίο διάστημα η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στα αιτήματα τα οποία υποβάλει μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές για την τέλεση Θείας Λειτουργίας σε ναούς που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Αυτή τη φορά απορρίφθηκε το αίτημα για Θεία Λειτουργία στην εκκλησία Αγίου Ευσταθίου Μακράσυκας Αμμοχώστου. 

“Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτηματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας αύριο, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, στην εκκλησία Αγίου Ευσταθίου Μακράσυκας Αμμοχώστου, αυτό έχει απορριφθεί”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι κατοχικές αρχές είχαν πει όχι πριν λίγες ημέρες και στην τέλεση Θείας Λειτουργίας στο εξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού στην κατεχόμενη κωμόπολη του Λευκονοίκου. 

Η θρησκευτική ελευθερία παραμένει το ζητούμενο στην κατεχόμενη Κύπρο με τους διεθνείς φορείς να φαίνεται να μην μπορούν να επιλύσουν ούτε αυτά τα απλά ζητήματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων