03/10/2023 03/10/2023 Ο ελληνομαθής Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπρανιτσέβου κ. Ιγνάτιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας (Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου) ευρισκόμενος στην Κύπρο για προσκυνηματική επίσκεψη, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη, 3 Οκτωβρίου την Ιερά Μητρόπολη και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο κατά κόσμον Ντομπρίβοη Μίντιτς γεννήθηκε στο...
03 Οκτωβρίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 - 14:13

Ο Επίσκοπος Μπρανιτσέβου Ιγνάτιος στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Μπρανιτσέβου Ιγνάτιος στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Ο ελληνομαθής Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπρανιτσέβου κ. Ιγνάτιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας (Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου) ευρισκόμενος στην Κύπρο για προσκυνηματική επίσκεψη, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη, 3 Οκτωβρίου την Ιερά Μητρόπολη και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κατά κόσμον Ντομπρίβοη Μίντιτς γεννήθηκε στο Κνεζ-Σέλο του Δήμου Νύσσης του Νομού Νυσσάβας του Διαμερίσματος Νότιας και Ανατολικής Σερβίας στις 17 Οκτωβρίου 1954. Αποφοίτησε από το Θεολογικό Σεμινάριο Βελιγραδίου το 1974 και από τη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου το 1980.

Το 1987 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1991 από τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη και Πρεσβύτερος στις 29 Δεκεμβρίου 1993.

Στις 26 Ιουνίου 1994 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Μπρανιτσέβου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων