24/04/2022 24/04/2022 Την Αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, τους Πρωτ. Χρίστο Βούργια, Ηρακλείδιο Ξιούρο, Αναστάσιο Ισαάκ, τους Πρωθ. Δανιήλ Άγκελ, Αλέξιο Αυσίεβιτς, τους Πρεσβ. Βαρνάβα Συμεώνοφ, Φίλιππο Φιλίππου, Νικόλαο Παπαντωνίου, Χαρίτων Θεοδώρου και τους...
24 Απριλίου, 2022 - 21:50

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Την Αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, τους Πρωτ. Χρίστο Βούργια, Ηρακλείδιο Ξιούρο, Αναστάσιο Ισαάκ, τους Πρωθ. Δανιήλ Άγκελ, Αλέξιο Αυσίεβιτς, τους Πρεσβ. Βαρνάβα Συμεώνοφ, Φίλιππο Φιλίππου, Νικόλαο Παπαντωνίου, Χαρίτων Θεοδώρου και τους Διακόνους Επιφάνιο Παπαντωνίου, Μάριο Ανδρέου και Λάμπρο Βαρδάκη.

Προηγήθηκε η ανάγνωση της Θ’ του Πάσχα στο Συνοδικό της Μητροπόλεως και η ένδυση του Επισκόπου και των κληρικών με τα άμφια τους. Κατόπιν σχηματίστηκε πομπή προς το ναό. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού διαβάστηκε το Ευαγγέλιο από τον Πανιερώτατο στα Ελληνικά και Γαλλικά και από τους παρισταμένους κληρικούς σε Τουρκικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ομηρικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρουμανικά, Σλαβωνικά και ξανά στα Ελληνικά από τον Διάκονο.

Ακολούθησε λιτανεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την συνοδεία της μπάντας του Κατηχητικού Αγίου Γεωργίου και δέηση στους παλαιούς ναούς της Αγίας Άννας και του Αγίου Γεωργίου.

Κατά την διάρκεια της λιτανείας ευσεβείς γυναίκες οι οποίες βρισκόντουσαν στο δρόμο όπου κάπνιζαν και έρραναν την της Εικόνα της Αναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων