25/06/2023 25/06/2023 Τα μέλη της επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών παρακολούθησαν σήμερα την τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου (St Pierre Cathedral) στη Γενεύη της Ελβετίας για τον εορτασμό της 75ης επετείου από της ιδρύσεως του συμβουλίου το 1948. Στην κεντρική επιτροπή εκ μέρους της Εκκλησίας Κύπρου συμμετέχουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου...
25 Ιουνίου, 2023 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2023 - 17:51

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας στον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας στον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών

Τα μέλη της επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών παρακολούθησαν σήμερα την τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου (St Pierre Cathedral) στη Γενεύη της Ελβετίας για τον εορτασμό της 75ης επετείου από της ιδρύσεως του συμβουλίου το 1948.

Στην κεντρική επιτροπή εκ μέρους της Εκκλησίας Κύπρου συμμετέχουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος (ο οποίος είναι και Πρόεδρος των Ορθοδόξων στο Συμβούλιο) και ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ιωάννου, Διευθυντής της Ιερατικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου «Απόστολος Βαρνάβας».

Σημειώνεται ότι η κεντρική επιτροπή του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών συνέρχεται στη Γενεύη της Ελβετίας από 21-27 Ιουνίου 2023 για την πρώτη της πλήρη συνεδρία μετά την 11η Γενική Συνέλευση στην Καρλσρούη το 2022.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων