06/08/2021 06/08/2021 Με θρησκευτική κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου. Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από το ιερατείο της Σωτήρας και κληρικών της...
06 Αυγούστου, 2021 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 12:34

Πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου

Με θρησκευτική κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από το ιερατείο της Σωτήρας και κληρικών της Μητροπόλεως. Στον εμπνευσμένο θεολογικό του λόγο ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας αναφέρθηκε εκτενώς στο εορταζόμενο γεγονός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Πλήθος πιστών, από τη Σωτήρα και τα γύρω χωριά, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Γεώργιο Ττάκα, κατέκλυσε τον βυζαντινό ναό Μεταμορφώσεως για να προσκυνήσει και για να συμμετέχει στις ιερές ακολουθίες.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Σωτήρος γύρω από το ναό.

“Η σκέψη όλων, δεν παύει ούτε στιγμή να βρίσκεται και στα κατεχόμενα εδάφη μας όπου κατά αυτή τη μέρα εόρταζε και ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον κατεχόμενο σήμερα Δήμο Λευκονοίκου. Ευχἠ όλων σύντομα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά όλες τις κατεχόμενες εκκλησίες μας” ανέφερε ο Μητροπολίτης.

 

 

® Φώτο Χρίστος Σάββα, Γεώργιος Παπασταύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων