06/09/2023 06/09/2023 Η κοινότητα Φρενάρους εορτάζει μαζί με τον υπόλοιπο Ορθόδοξο κόσμο το μέγα εν Χώναις θαύμα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. Επίκεντρο τον εορτασμών ο ενοριακός ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πλησίον του αγακλυτού παλαιού ναού, κτίσμα του 12ου αιώνος με την επιβλητική και δεσπόζουσα τοιχογραφία. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη , 5 Σεπτεμβρίου 2023, τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός...
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 9:02

Πλήθος πιστών στην εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Φρέναρος

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στην εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Φρέναρος

Η κοινότητα Φρενάρους εορτάζει μαζί με τον υπόλοιπο Ορθόδοξο κόσμο το μέγα εν Χώναις θαύμα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. Επίκεντρο τον εορτασμών ο ενοριακός ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πλησίον του αγακλυτού παλαιού ναού, κτίσμα του 12ου αιώνος με την επιβλητική και δεσπόζουσα τοιχογραφία.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη , 5 Σεπτεμβρίου 2023, τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από το ιερατείο της κοινότητας και κληρικούς της Μητροπόλεως.

Το ιερό αναλόγιο περιστοίχισαν φιλόμουσα μέλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Πολιτιστικής Ακαδημίας “Άγιος Επιφάνιος” της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση των κ. Δανιήλ Πογιατζή και Σεραπίωνα Θεμιστοκλέους.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου και εορτάζων κ. Μιχάλης Χατζηγιώρκας, ο βουλευτής Αμμοχώστου Γεώργιος Κάρουλλας και πολυάριθμο εκκλησίασμα.

Ακολούθησε η περιφορά της ιεράς εικόνας του Αρχαγγέλου γύρω από το ναό.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων