08/09/2019 08/09/2019 Στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα, λειτούργησε σήμερα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Η σηµερινή Κυριακή ονοµάζεται Κυριακή προ της Υψώσεως και αποτελεί µαζί µε την Υψωση του Τιµίου Σταυρού και την Κυριακή µετά την Υψωση που ακολουθεί µία ευκαιρία γιά τους πιστούς χριστιανούς να τιµήσουν τον τίµιο και...
08 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2019 - 15:38

Στον Ι.Ν. Παναγίας στην Αγία Νάπα ο Μητρ. Κωνσταντίας

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Παναγίας στην Αγία Νάπα ο Μητρ. Κωνσταντίας

Στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα, λειτούργησε σήμερα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Η σηµερινή Κυριακή ονοµάζεται Κυριακή προ της Υψώσεως και αποτελεί µαζί µε την Υψωση του Τιµίου Σταυρού και την Κυριακή µετά την Υψωση που ακολουθεί µία ευκαιρία γιά τους πιστούς χριστιανούς να τιµήσουν τον τίµιο και ζωοποιό Σταυρό και να εµβαθύνουν περισσότερο στο µυστήριο της σταυρικής θυσίας του Κυρίου µας.

Στην περικοπή από το ευαγγέλιο του Ιωάννη που αναγνώστηκε σήµερα, ο Χριστός µιλάει και προλέγει το σταυρικό του θάνατο. Μας λέει πως όπως ο Μωϋσής ύψωσε το φίδι στην έρηµο, έτσι και ο ίδιος πρέπει να υψωθεί και να θυσιαστεί ώστε ο καθένας που θα πιστεύει σ’ Αυτόν θα έχει ζωή αιώνιο. Για να βοηθήσει τους µαθητές του να κατανοήσουν το νόηµα των λόγων Του, και γιά να τους προετοιµάσει γιά τα γεγονότα του πάθους Του και της σταυρικής Του θυσίας, χρησιµοποιεί εδώ ένα γεγονός που συνέβη στην Π. Διαθήκη στην εποχή του Μωϋσέως.

Ομιλώντας προς το εκκλησίασμα ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο θεολογικό νόημα της εορτής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων