19/03/2019 19/03/2019 Πραγματοποιήθηκε χθες στον παλαιό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, η μαθητική ημερίδα των σχολείων της επαρχίας Αμμοχώστου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας. Από το παρελθόν στο παρόν και ατενίζοντας το μέλλον». Παραθέτουμε στη συνέχεια τον χαιρετισμό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην ημερίδα:...
19 Μαρτίου, 2019 - 13:09

“Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας”

Διαδώστε:
“Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας”

Πραγματοποιήθηκε χθες στον παλαιό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, η μαθητική ημερίδα των σχολείων της επαρχίας Αμμοχώστου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας. Από το παρελθόν στο παρόν και ατενίζοντας το μέλλον».

Παραθέτουμε στη συνέχεια τον χαιρετισμό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην ημερίδα:

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, φιλοξενεί και φέτος (εδώ στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι), την ημερίδα με τίτλο «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας. Από το παρελθόν στο παρόν και ατενίζοντας το μέλλον», η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων που διεξάγει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στο διάστημα αυτό των τεσσάρων χρόνων, οι μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος, υπό την καθοδήγηση πάντοτε των καθηγητών τους, παρουσίασαν εμπεριστατωμένες μελέτες για αρκετά εκκλησιαστικά μνημεία της επαρχίας Αμμοχώστου και γενικότερα της πατρίδας μας, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, έφεραν στο φως αρκετά στοιχεία, άγνωστα μέχρι πρότινος στους περισσότερους από εμάς.

Ο ζήλος και το ενδιαφέρον αυτό, το οποίο έχουν εκδηλώσει οι νέοι μας για τα θρησκευτικά μας μνημεία, είναι η απόδειξη πως, ακόμη και σήμερα, που ο κόσμος διέρχεται μια εποχή ραγδαίων κοινωνικών και ηθικών εξελίξεων, ο πολιτισμός και οι ρίζες κάθε λαού είναι δύο στοιχεία που συμπορεύονται· επειδή ο πολιτισμός, δεν είναι μόνο στροφή προς το παρελθόν, αλλά αποτελεί δίδαγμα για τη συνέχιση του στο μέλλον και οι ίδιοι οι νέοι αποτελούν το μέλλον μας.

Συγχαίρουμε θερμά τις φετινές ομάδες των μαθητών από τα σχολεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά και από το κατεχόμενο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, όπως επίσης και όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για τις εργασίες τις οποίες ετοίμασαν και θα μας παρουσιάσουν στη συνέχεια.

Συγχαρητήρια εκφράζουμε και προς τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τον Μακαριώτατο και ιδιαίτερα το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου το οποίο λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας, για την δική τους καθοριστική συμβολή στην διεξαγωγή του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων στο πλαίσιο της λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε ολόκληρη την Κύπρο.

Με αυτές τις σκέψεις, χαιρετίζουμε τις εργασίες της σημερινής μαθητικής ημερίδας ευχόμενοι κάθε επιτυχία (σε αυτές) και με τη βοήθεια του Θεού να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων