22/09/2019 22/09/2019 Το αργυρούν ιωβηλαίο, δηλαδή πενήντα χρόνια, από το εγκαίνιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου (21 Σεπτεμβρίου 1969) συμπληρώθηκε το Σαββάτο, 21 Σεπτεμβρίου 2019. Με απόφαση των ιερέων του ναού και της εκκλησιαστικής επιτροπής για ένα χρόνο, θα πραγματοποιηθούν διάφορες λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις, για να τιμηθεί η ιδιαίτερη αυτή επέτειος. Το πρωί...
22 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2019 - 12:42

Το αργυρούν ιωβηλαίο του Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου

Διαδώστε:
Το αργυρούν ιωβηλαίο του Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου

Το αργυρούν ιωβηλαίο, δηλαδή πενήντα χρόνια, από το εγκαίνιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου (21 Σεπτεμβρίου 1969) συμπληρώθηκε το Σαββάτο, 21 Σεπτεμβρίου 2019.

Με απόφαση των ιερέων του ναού και της εκκλησιαστικής επιτροπής για ένα χρόνο, θα πραγματοποιηθούν διάφορες λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις, για να τιμηθεί η ιδιαίτερη αυτή επέτειος.

Το πρωί της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά και τους εφημερίους του ναού.

Η αναίμακτος ιερουργία τελέστηκε επάνω στο αντιμήνσιο το οποίο είχε καθαγιασθεί την ημέρα του εγκαινιασμού του ναού υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Μακαρίου του Γ΄.

Πριν την απόλυση εψάλη το μνημόσυνο πάντων των ιερατευσάντων και διατελεσάντων Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων, Φροντιστών, Βοηθών και Κατηχητών του ναού, του μεγάλου ευεργέτου της Μητροπόλεώς Αναστασίου Πυρίλλη και των λοιπών προσφιλών κεκοιμημένων αδελφών μας. Ακολούθως, με απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής τιμήθηκαν οι εν ζωή, διατελέσαντες εκκλησιαστικοί επίτροποι κατά την πεντηκονταετία Παναγιώτης Παπαμιχαήλ, Ιωάννης Κολοκούδιας, Δημοσθένης Ζουβάνης, Ζαχαρίας Χ’ Ζαχαρίας και Ελευθέριος Σούττος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων