24/04/2023 24/04/2023 Η πόλη του Παραλιμνίου, τίμησε και φέτος με κάθε επισημότητα τη μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, επ’ ονόματι του οποίου τιμάται ο Μητροπολιτικός Ναός. Η εορτή φέτος συνέπεσε την Κυριακή του Αντίπασχα. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο, 22 Απριλίου, τελέστηκε ο Αναστάσιμος πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας...
24 Απριλίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 19:24

Το Παραλίμνι γιόρτασε τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου του Αγίου Γεωργίου

Διαδώστε:
Το Παραλίμνι γιόρτασε τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου του Αγίου Γεωργίου

Η πόλη του Παραλιμνίου, τίμησε και φέτος με κάθε επισημότητα τη μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, επ’ ονόματι του οποίου τιμάται ο Μητροπολιτικός Ναός. Η εορτή φέτος συνέπεσε την Κυριακή του Αντίπασχα.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο, 22 Απριλίου, τελέστηκε ο Αναστάσιμος πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, το ιερατείο του ναού αλλά και των όμορων ναών, στην παρουσία εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και δεκάδων πιστών.

Πριν το πέρας της ακολουθίας ο Μητροπολίτης Βασίλειος, απένειμε το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο του ναού Πρεσβ. Φίλιππο Φιλίππου.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και του τεμαχίου ιερού λειψάνου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά την οποία παιάνιζε η μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων, ενώ άγημα στρατού περιστοίχισαν τιμητικά την πομπή. Την ιερά εικόνα έφεραν μέλη του σώματος παλαιών προσκόπων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων