26/10/2019 26/10/2019 Ο πιστός λαός της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου τίμησε τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλήτη Δημήτριο. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε ο εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από ιερείς των ενοριών της...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 17:55

Το Παραλίμνι τίμησε τον συμπολιούχο του

Διαδώστε:
Το Παραλίμνι τίμησε τον συμπολιούχο του

Ο πιστός λαός της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου τίμησε τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλήτη Δημήτριο. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε ο εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από ιερείς των ενοριών της πόλεως και διακόνους της Μητροπόλεως. Πλήθος κόσμου με επικεφαλής τις αρχές του τόπου, κατέκλυσαν τον ναό, για να παρακολουθήσουν την ιερά ακολουθία.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, η εκκλησιαστική επιτροπή τίμησε τρεις οικογένειες καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου για την προσφορά και συμβολή τους στο έργο της ενορίας και την οικοδόμηση του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Δημητρίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε εν πομπή η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μπάντας του Δήμου Παραλιμνίου «Αρμονία» και τη συμμετοχή του 21ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παραλιμνίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σαββάτο, 26 Οκτωβρίου 2019, ο Πανιερώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων