19/07/2021 19/07/2021 Εκκλησία και πολιτεία απότισαν την Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021, τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής στην μνήμη των ηρώων και καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αναιρεθέντων κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή του 1974, Παραλιμνιτών. Της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου πλαισιούμενος από τον παρεπιδημούντα εν Κύπρω, αιδ/το...
19 Ιουλίου, 2021 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2021 - 10:09

Το Παραλίμνι τίμησε τους ήρωες της τραγωδίας του 1974

Διαδώστε:
Το Παραλίμνι τίμησε τους ήρωες της τραγωδίας του 1974

Εκκλησία και πολιτεία απότισαν την Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021, τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής στην μνήμη των ηρώων και καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αναιρεθέντων κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή του 1974, Παραλιμνιτών.

Της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου πλαισιούμενος από τον παρεπιδημούντα εν Κύπρω, αιδ/το Πρωτ. Ιωάννη Λάμπρου, ιερατικώς προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Κάτω Πατησίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον αιδ/το Πρωτ. Ηρακλείδιο Ξιούρο και τους Διακόνους της Μητροπόλεως και του ναού Επιφάνιο και Μάριο.

Ανεπεύθη επίσης δέησις, υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων Παραλιμνιτών.

Με την ευκαιρία της Κυριακής των Αγίων 630 Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Πανιερώτατος, έφερε για πρώτη φορά, το σετ αρχιερατικού εγκολπίου αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης της Κυζίκου-Αρτάκης, τα οποία δόθηκαν ως αναμνηστικό ενθύμιο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σε όλους του Αρχιερείς των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών που συμμετείχαν στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη.

Την Κυβέρνηση στα μνημόσυνα εκπροσώπησε η έντιμη Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κυρία Αναστασία Ανθούση. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Δρ Λάμπρος Γεωργίου Καούλλας, εγκληματολόγος.

Παρέστησαν οι οικογένειες των θανόντων και ηρωϊκώς πεσόντων, οι κ.κ Θεόδωρος Πυρίλλης, Δήμαρχος Παραλιμνίου, Τάκης Πελεκάνος πρώην Υπουργός, ο βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας, Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Οικονόμου, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Λουκάς Χατζημιχαήλ και αρκετοί πιστοί.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος.

Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου/ Φώτο Θεόδωρος Νίκας/δ. Επιφάνιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων