10/02/2024 10/02/2024 Παρουσία χιλιάδων προσκυνητών που καταφθάνουν απ΄όλη την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου μεγαλειώδης λιτανεία της Αγίας Ζώνης, του μοναδικού θεομητορικού κειμήλιου από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, στους επαρχιακούς δρόμους του Παραλιμνίου. Αποστολή – Κύπρος, Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Με τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του κατηχητικού του...
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 23:19
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 23:24

Χιλιάδες πιστοί στην λιτανεία της Αγίας Ζώνης στους δρόμους του Παραλιμνίου

Διαδώστε:
Χιλιάδες πιστοί στην λιτανεία της Αγίας Ζώνης στους δρόμους του Παραλιμνίου

Παρουσία χιλιάδων προσκυνητών που καταφθάνουν απ΄όλη την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου μεγαλειώδης λιτανεία της Αγίας Ζώνης, του μοναδικού θεομητορικού κειμήλιου από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, στους επαρχιακούς δρόμους του Παραλιμνίου.

Αποστολή – Κύπρος, Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Με τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του κατηχητικού του Μητροπολιτικού ναού και παρουσία αγήματος του Στρατού ξεκίνησε η λιτανεία με τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.Βασίλειο να ευλογεί τις γειτονιές με την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τον οικείο Μητροπολίτη πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, Βατοπαιδινοί Πατέρες και πλειάδα ιερέων και διακόνων της τοπικής Μητρόπολης.

Δέηση τελέστηκε στους παλαιούς ναούς της Αγίας Άννας και του Αγίου Γεωργίου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων πιστών παρέστη και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ.Θεόδωρος Πυρίλλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων