02/06/2020 02/06/2020 Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας και Ηγουμένου της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου κ. Νικηφόρου τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Νικηφόρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, τελέστηκε ο εορτασμός στο Καθολικό της Μονής. Με τις ευλογίες της Α. Μ....
02 Ιουνίου, 2020 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 22:02

Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας

Διαδώστε:
Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας και Ηγουμένου της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου κ. Νικηφόρου τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Νικηφόρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, τελέστηκε ο εορτασμός στο Καθολικό της Μονής.

Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, την πρόσκληση και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου Κύκκου, το εσπέρας της Δευτέρας 1η Ιουνίου 2020, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, χοροστάτησε στο Μέγα Εσπερινό και σήμερα, ανήμερα της εορτής, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον Έφορο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικο και άλλους Πατέρες της Μονής.

Σε σύντομη ομιλία του ο Επίσκοπος Μεσαορίας επισήμανε ότι “ο Αναληφθείς στους ουρανούς Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός είναι το Φως το αληθινό. Σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή, καλούμαστε όλοι να είμαστε φωτισμένοι εν Χριστώ. Αυτό το Φως του Ιησού Χριστού να λάμπει και μέσα μας και γύρω μας, ένεκα της αγαθής προαίρεσης μας και της καλλιέργειας των αρετών και ευρύτερα την επιτέλεση καλών έργων”.

Ακόμα ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, μετέφερε στους Πατέρες και τους προσκυνητές της Μονής, τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και Καθηγούμενο, για την πρόσκληση και την ευλογία να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου και ευχήθηκε υπέρ της σταθεράς και ακλονήτου υγείας του εορτάζοντος Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου και των πατέρων της Αδελφότητας.

Επιπλέον ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχαρίστησε τον  Καθηγούμενο και τους Πατέρες για τις ευεργεσίες που βίωσε από τα μαθητικά χρόνια (1981-82 και εντεύθεν) στις αυλές της Μονής του Κύκκου.

Τέλος, ευχήθηκε το Φως του Χριστού και η χάρη της Παναγίας να εξακτινώνονται στην Κύπρο και την οικουμένη ολόκληρη, μέσα από τα έργα και την προσφορά της Μονής Κύκκου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων