07/06/2020 07/06/2020 Την «παντέλεια Εορτή», «την μεγάλη και σωτήριο ημέρα της Πεντηκοστής, το μυστήριον της αγίας και Ομοουσίου και συναιδίου και αδιαιρέτου και ασυγχύτου Τριάδος», αλλά και «την επιφοίτηση και παρουσία του αγίου και ζωοποιού Πνεύματος, εν είδει πυρίνων γλωσσών, επί τους αγίους Αποστόλους και ευαγγελιστάς», τίμησε σήμερα, με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, ο πιστός λαός...
07 Ιουνίου, 2020 - 23:02
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2020 - 23:19

«Πεντηκοστήν εορτάσαμεν» στο Μετόχι του Κύκκου

Διαδώστε:
«Πεντηκοστήν εορτάσαμεν» στο Μετόχι του Κύκκου

Την «παντέλεια Εορτή», «την μεγάλη και σωτήριο ημέρα της Πεντηκοστής, το μυστήριον της αγίας και Ομοουσίου και συναιδίου και αδιαιρέτου και ασυγχύτου Τριάδος», αλλά και «την επιφοίτηση και παρουσία του αγίου και ζωοποιού Πνεύματος, εν είδει πυρίνων γλωσσών, επί τους αγίους Αποστόλους και ευαγγελιστάς», τίμησε σήμερα, με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, ο πιστός λαός μας, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής της Ελεούσας Παναγίας του Κύκκου, στην Λευκωσία.

Προεξάρχων της λαμπράς αυτής πανηγύρεως ήταν ο σεπτός Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, συμπαραστατούμενος από Πατέρες της Μονής και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου.

Πλήθος πιστών, ακολουθώντας και τηρώντας τα προληπτικά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού, κατέκλισαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, αλλά και τον αύλειο χώρο του Μετοχίου, για να συνεορτάσουν τη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και να προσενέγκουν δοξολογία και ευχαριστία προς τον Πανάγαθο Θεό, για τις μεγάλες Του δωρεές, τις οποίες εποίησε και ποιεί πάντοτε για όλους μας.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού της εορτής του Αγίου Πνεύματος και ανέπεμψε τις πρώτες ευχές της γονυκλισίας. Τις υπόλοιπες ευχές ανέγνωσαν οι Αρχιμανδρίτες Ιερώνυμος Πυλιώτης και Αμφιλόχιος Κυκκώτης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Άγγελος Ζλάτεβ.

Τους ύμνους και αίνους της Εορτής με τα μεγάλα και σωτήρια νοήματα απέδωσαν θαυμάσια οι ιεροψάλτες του πολυμελούς βυζαντινού χορού της Ιεράς Μονής Κύκκου υπό τη διεύθυνση των Άριστου Θουκυδίδη και Νίκου Παναγιώτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων