12/11/2018 12/11/2018   Την Κυριακή  11 Νοεμβρίου 2018 τελέστηκε  Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ιγνατίου στη Λεμεσο, στην οποία προεξήρχε ο  Μακαριώτατος Πατριάρχης Ἀντιοχείας κ. Ἰωάννης  Ι’  με την συμμετοχή του Μητρόπολη Λεμεσού Αθανασίου και των Επισκόπων Νταράγιας Μωυσής, Σελευκείας Εφραίμ, Αμαθούντος Νικολάου, του Αρχιμανδρίτη Ρωμανού Αλ-Χανά, ηγουμένου της Παναγίας του Μπαλαμάντ. Στην Θεία Λειτουργία...
12 Νοεμβρίου, 2018 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2018 - 13:10

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Μητρ.Λεμεσού

Διαδώστε:
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Μητρ.Λεμεσού

 

Την Κυριακή  11 Νοεμβρίου 2018 τελέστηκε  Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ιγνατίου στη Λεμεσο, στην οποία προεξήρχε ο  Μακαριώτατος Πατριάρχης Ἀντιοχείας κ. Ἰωάννης  Ι’  με την συμμετοχή του Μητρόπολη Λεμεσού Αθανασίου και των Επισκόπων Νταράγιας Μωυσής, Σελευκείας Εφραίμ, Αμαθούντος Νικολάου, του Αρχιμανδρίτη Ρωμανού Αλ-Χανά, ηγουμένου της Παναγίας του Μπαλαμάντ.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Λιβανέζος Πρέσβης στην Κύπρο κ. Κλώντ Χαζάλ, καθώς επίσης και μεγάλου αριθμού αραβόφωνων.

Ο κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην αδελφική σχέση και φιλία του με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, τον οποίο περιέγραψε ως επίσκοπο της διακονίας, της σιωπής, και της εργασίας. Ο Επίσκοπος, ο οποίος βοηθα τους φτωχούς και τους άπορους και που στέκεται δίπλα στη νεολαία και τον αγκαλιάζει με την αγάπη και τη φροντίδα του.

Τόνισε ότι η Εκκλησία της Αντιόχειας είναι μάρτυρας της αλήθειας και μάρτυρας για χάρη της πίστης τους, αλλά παραμένει μια ζωντανή εκκλησία με τους πιστούς της να ακολουθούν στα χνάρια των προγόνων της.

Το απόγευμα της ιδιας μέρας θά τελεσθή πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος. Μετά τό πέρας του ἑσπερινού θά ακολουθήσει λιτάνευση των ιερών λειψάνων καί της εικόνας του Αγίου στους παρακείμενους δρόμους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων