11/07/2021 11/07/2021 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας την Παρασκευή 9 Ιουλίου το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της πρώτης αγιογραφημένης εικόνας του Αγίου νεομάρτυρος Ιωνά από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο. Μετά ακολούθησε πανηγυρική αρχιερατική αγρυπνία όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος. Ο Άγιος Νεομάρτυς Ιωνάς ήταν ο πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού Αγίας Νάπας και εκαρατομήθη την...
11 Ιουλίου, 2021 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2021 - 10:49

Αγρυπνία για τον Άγιο νεομάρτυρα Ιωνά στην Αγία Νάπα

Διαδώστε:
Αγρυπνία για τον Άγιο νεομάρτυρα Ιωνά στην Αγία Νάπα

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας την Παρασκευή 9 Ιουλίου το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της πρώτης αγιογραφημένης εικόνας του Αγίου νεομάρτυρος Ιωνά από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο.

Μετά ακολούθησε πανηγυρική αρχιερατική αγρυπνία όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος.

Ο Άγιος Νεομάρτυς Ιωνάς ήταν ο πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού Αγίας Νάπας και εκαρατομήθη την 10η Ιουλίου του 1821, την επομένη δηλαδή της Θυσίας του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των τριών Μητροπολιτών, Πάφου Χρυσάνθου, Κιτίου Μελετίου και Κυρηνείας Λαυρεντίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων