23/06/2020 23/06/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοίνωσε τις Ιερές Ακολουθίες για όλη την εβδομάδα από σήμερα 23 Ιουνίου 2020 μέχρι και τις 28 Ιουνίου. Διαβάστε τις παρακάτω: Από την Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία των εορτασμών του εν Αγίοις πατρός ημών Τύχωνος Επισκόπου Αμαθούντος, την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 8:30 μμ, θα τελεσθεί στα...
23 Ιουνίου, 2020 - 12:27

Αγρυπνίες, παρακλήσεις και ακολουθίες στην Ι.Μ. Λεμεσού

Διαδώστε:
Αγρυπνίες, παρακλήσεις και ακολουθίες στην Ι.Μ. Λεμεσού

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοίνωσε τις Ιερές Ακολουθίες για όλη την εβδομάδα από σήμερα 23 Ιουνίου 2020 μέχρι και τις 28 Ιουνίου.

Διαβάστε τις παρακάτω:

Από την Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία των εορτασμών του εν Αγίοις πατρός ημών Τύχωνος Επισκόπου Αμαθούντος, την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 8:30 μμ, θα τελεσθεί στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Τύχωνα στην αρχαία Αμαθούντα πανηγυρική αγρυπνία κατά την οποία θα εορτασθούν ο Άγιος Τύχων και πάντες οι Άγιοι Ιεράρχες της Επισκοπής Αμαθούντος, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Χαράκη σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου στις 8:00μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα εκτίθενται προς προσκύνηση τεμάχια λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και του Αγίου Παναγιώτου.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Μέσα Γειτονιάς σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου στις 8:30μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και την εορτή του νεομάρτυρος Αγίου Παναγιώτη. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των γάτων στο Ακρωτήρι αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 6μ.μ., θα τελεσθεί ο παρακλητικός κανόνας προς τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα εκτίθενται προς προσκύνηση τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας Ελένης.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού την Κυριακή 28 Ιουνίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ναού θα πραγματοποιηθεί γλυκισματαγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για το ενοριακό κέντρο και τις αίθουσες των κατηχητικών συνάξεων του Ναού που υπέστησαν ζημιές μετά από πρόσφατη πυρκαγιά.

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ενδόξων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου την Κυριακή 28 Ιουνίου θα τελεσθούν Ιερές Αγρυπνίες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στις 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Παισίου και Αρσενίου στις 8:00μ.μ και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη στις 9:30μ.μ.

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου ανακοινώνει ότι η κλήρωση του λαχνού που περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο FordKA+, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων έχει μετατεθεί με άδεια του Υπουργείου Οικονομικών για την 22αΔεκεμβρίου του 2020.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος θέλοντας να βρίσκεται πιο κοντά στο ποίμνιο του, εγκαινίασε μια καινούργια ζωντανή εκπομπή στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως με τίτλο: «Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Μια εκπομπή πνευματικής επικοινωνίας και πατρικής αγάπης με τους ακροατές του Σταθμού μας και τις δικές τους τηλεφωνικές παρεμβάσεις. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:00 με 10:00 το βράδυ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: (00357) 25820777.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Κυπερούντα ανακοινώνεται ότι ο ναός θα παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, προς εξυπηρέτηση των περιηγητών της ορεινής υπαίθρου. Ο μοναδικός και περικαλλής αυτός ναός που είναι κτισμένος σε ρυθμό Βυζαντινής Βασιλικής έχει τεθησαυρισμένο το ιερό λείψανο του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη και αναδεικνύει δείγματα παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής και ψηφιδωτών. Στον ναό λειτουργεί χώρος πώλησης ειδών ευλαβείας και ψυχοφελών εκδόσεων ενώ στον προαύλιο χώρο λειτουργεί καφετέρια με αρτοκατασκευάσματα, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά.Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην κοινότητα απολαμβάνοντας τις φυσικές ομορφιές, τα αρχαία εκκλησάκια και τους μουσειακούς χώρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων